Kleurrijke en moderne werkplekken waar drie complementaire DESSO AirMaster designs worden getoond.

DESSO AirMaster®

Classic, Earth, Sphere

DESSO AirMaster: Ruimte om te ademen

 

Tarkett heeft een nieuwe en verbeterde collectie DESSO AirMaster-tapijttegels gelanceerd, ontworpen om de luchtkwaliteit in gebouwen te verbeteren.

Dankzij de gepatenteerde technologie houden DESSO AirMaster-tapijttegels fijnstof 8 keer effectiever vast dan gladde vloeren en 4 keer effectiever dan gewoon tapijt.Als we de lucht om ons heen zuiveren, doet dit wonderen voor de gezondheid en het welzijn van mens en milieu en krijgen we de ruimte om te ademen.

Een vernieuwd palet

De DESSO AirMaster-collecties zijn verkrijgbaar in een prachtige palet van 9 opvallende kleuren en 9 neutrale kleuren. Elk van deze kleuren heeft een ontwerpmogelijkheid met textuur - van de subtiele lijnen van Classic tot de dramatische diepte van Earth en de tonale textuur van Sphere. De 3 designs werken perfect op zichzelf en kunnen ook worden gecombineerd om opvallende vloerontwerpen te creëren, zoals pronkstukken in kamers of als werkplekzonering en routing.

AirMaster Classic

Het lineaire design van de AirMaster Classic biedt ruimtelijke diepte, schakeringen en precisie in elke kamer of kantoorruimte.

AirMaster Earth

Earth biedt diepte en tactiliteit, dankzij opvallend zwart garen, ton-sur-ton kleuren en een onregelmatig, organisch patroon.

AirMaster Sphere

Dankzij een handgemaakte, rustieke uitstraling en subtiele, ton-sur-ton kleuren voegt Sphere warmte en textuur toe aan moderne kantooromgevingen.

DESSO AirMaster: verbetert de luchtkwaliteit binnen gebouwen

Binnenluchtkwaliteit

We zijn levende, ademende wezens op een levende, ademende planeet. Daarom vinden we het bij Tarkett belangrijk om de lucht die we inademen zo schoon mogelijk te houden. AirMaster is ontworpen om de gezondheid en het welzijn van mens en milieu te verbeteren en is een voorbeeld van Tarkett Human-Conscious Design®: onze belofte om vloeren te maken die goed zijn voor mens en planeet. En dat doen we dag in, dag uit.

Onze toewijding aan duurzaamheid

Meer dan tien jaar geleden hebben we besloten om circulariteit centraal te stellen in onze ambities. In het kader van het verminderen van onze CO2-voetafdruk introduceren we nu een nieuwe en verbeterde EcoBase®-tapijtrug, met een nieuw bio-based ingrediënt ter vervanging van een ander materiaal.

DESSO-tapijttegels bestaan uit garen en een EcoBase-tapijtrug die 100% recyclebaar zijn.

Onze circulaire CO2-voetafdruk

Om bij te houden hoeveel CO2 er tijdens de levenscyclus van een product wordt gegenereerd en bespaard, laten we de circulaire CO2-voetafdruk van al onze tapijttegelcollecties door een externe partij berekenen en verifiëren. 

Dit gesloten systeem zorgt ervoor dat onze tapijttegels een indrukwekkend lage circulaire CO2-voetafdruk2 achterlaten die we bovendien samen met onze partners en klanten steeds verder proberen te verkleinen.

 

Circulaire CO2-voetafdruk van de DESSO-tapijttegelcollecties AirMaster Classic, Earth en Sphere

Samenwerking met BAUX

Tarkett is een samenwerking aangegaan met BAUX, wereldleider op het gebied van duurzame akoestische geluidsabsorberende producten voor wanden en plafonds.

Samen met BAUX hebben we een kleurenreeks op maat ontworpen, waarin de akoestische panelen met houtwol van BAUX en de fijnstof-reducerende vloertechnologie van AirMaster worden gecombineerd. Dit betekent dat uw wand- en tapijttegels nu perfect op elkaar kunnen worden afgestemd voor een gezondere en harmonieuze werkplek.3

BAUX en Tarkett slaan handen ineen

Laat u inspireren

1Op basis het GUI-testrapport AirMaster® 090225-01 DF met DESSO AirMaster® in vergelijking met een standaard gladde vloer en met een gestructureerd lussenpool tapijt (mediaanwaarden).

2Circulaire CO2-voetafdruk: conform de Milieuproductverklaring (EPD) S-P-11790 – DESSO AirMaster Classic, S-P-11675 – DESSO AirMaster Earth, S-P-11798 DESSO AirMaster Sphere extern gecontroleerd door Bureau Veritas, op basis van de totale CO2-voetafdruk (modules A-D) met een gesloten circulair recyclingscenario.

3Tarkett en BAUX zijn onafhankelijke en afzonderlijke ondernemingen. Tarkett verkoopt geen producten van BAUX.