DESSO Mode Collectie

DESSO Mode Collectie

De nieuwe DESSO® Mode tapijttegelcollectie van Tarkett is de nieuwste design vloeroplossing voor commerciële interieurs. De productfamilie van vijf designs is klassiek maar toch uitgesproken eigentijds en sluit naadloos aan op de trend dat commerciële ruimtes vandaag de dag ontworpen worden met een eigen sfeer, uitstraling en functie.

Naast de bijzondere, aantrekkelijke vorm brengt de Mode collectie vele functionele voordelen, van een eenvoudige legwijze tot kosteneffectief onderhoud, met afzonderlijke tegels of tegelsecties die snel kunnen worden vervangen of opnieuw naar eigen wens kunnen worden gerangschikt. Bovendien wordt de collectie standaard geleverd met de SoundMaster Lite-tapijtrug, die zorgt voor een betere akoestiek en daarmee voor nog meer comfort. 

 

5 designs, 42 kleuren

Avenue, Eclectic, Scenic, Metropol en Vista hebben elk een duidelijk eigen karakter, waarin comfortabele luxe centraal staat dankzij een rijke, gestructureerde lussenpool. Elk ontwerp in de collectie is verkrijgbaar met een uitgebreide keuze uit 42 kleuren, waardoor volledige personalisering mogelijk is. De beschikbare tinten variëren van levendig tot neutraal, en het portfolio van patronen omvat zowel een moderne interpretatie van art deco als frisse, trendy geometrische vormen en een gevlekt weefpatroon. 

De designs

DESSO Avenue

Avenue, geïnspireerd op de art-decostijl, bestaat uit luxe tapijttegels die trendy zijn maar toch doordrenkt van nostalgie, teruggrijpend op een lang vervlogen tijdperk vol glamour. Het unieke patroon ontstaat door de combinatie van een levendig kleurenpalet met een rijk weefpatroon.  De essentie van Avenue is comfort, en daarmee is deze vloer de perfecte aanvulling op het intieme interieur van boutique hotels. De rijke esthetiek wordt ondersteund door een hoogwaardige afwerking.
 

DESSO Eclectic

Het klassieke maar toch eigentijdse ontwerp van Eclectic maakt deze tapijttegel echt tijdloos.  De geweven structuur creëert een uniek patroon dat doet denken aan een handgemaakt Perzisch tapijt.  De inspiratie voor Eclectic is traditioneel, maar dankzij een moderne twist heeft de tapijttegel een jeugdige en heldere uitstraling. De keuze voor een opvallende kleur zal het patroon alleen maar versterken, met als resultaat een in het oog springende vloer waarbij esthetiek en comfort niet voor elkaar onderdoen. 
 

DESSO Metropol

Metropol weerspiegelt het ‘always on’-karakter van de plekken die mensen het meest bezoeken en heeft een kosmopolitisch ontwerp. Naarmate de grenzen tussen hotels, kantoren en woonlocaties steeds meer vervagen, moet elke kamer alle facetten van werken en ontspanning ondersteunen. Als reactie op deze trend is Metropol uitgesproken, fris en jeugdig. 
De Metropol tapijttegels worden gekenmerkt door een scherp afgelijnd geometrisch patroon. 

DESSO Scenic

Scenic is zowel weldadig als rauw. Deze tapijttegel heeft een veloursachtige uitstraling en biedt extra comfort dankzij de intense tactiele eigenschappen. Een gevlekt effect zorgt voor een schaduwspel, waarin lichte en donkere tinten naast elkaar kunnen worden geplaatst om het gevoel van luxe nog verder te versterken. 
 

DESSO Vista

Met een verfijnde lineaire formatie en een ingetogen weefpatroon roept Vista tijdloze luxe op. Vista is de perfecte manier om in commerciële interieurs een sfeer van weelde op te roepen.  Het structurele uiterlijk en de combinatie van licht en donker zorgen voor meer textuur.  Het resultaat is een intense esthetiek en een gevoel van hoogwaardige kwaliteit.  

Kleur overzicht

DESSO Mode Collectie - Kleur overzicht

Standaard geleverd met SoundMaster® Lite

Ambiance is alles en akoestiek speelt daar een rol in. Luide gesprekken en lachsalvo’s van vrienden en collega’s in de restaurant- en barruimtes; vroege vogels die zich door de gangen haasten; een levendig komen en gaan in de lobby; conferenties die in volle gang zijn, met alle geluiden van dien – verschillende ruimtes vereisen subtiele aanpassingen van de vloeren om ervoor te zorgen dat het geluid niet allesoverheersend wordt.   
DESSO SoundMaster Lite verbetert de geluidsabsorptie met maximaal +0,15 (αw)1, wat overeenkomt met een +100% verbetering ten opzichte van standaard tapijtontwerpen (αw-waarde tussen 0,15 en 0,20)2. Deze viltrug is gemaakt van 100% polyester (80% gerecycled) en is specifiek geselecteerd vanwege de geavanceerde geluidsisolatie en geluidsabsorptie.

100% ECONYL®

De DESSO Mode collectie is gemaakt van 100% ECONYL®-garen, een geregenereerd nylongaren van hergebruikt afvalmateriaal zoals afgedankte visnetten en tapijtgarens uit ons eigen tapijtrecyclingcentrum.

DESSO EcoBase® tapijtrug

DESSO EcoBase is 100% recyclebaar in ons eigen productieproces en bevat minimaal 75% gerecycleerde kalk van de lokale drinkwaterindustrie.1 In 2015 werd aan de DESSO EcoBase-tapijtrug het Cradle to Cradle® Gold-certificaat toegekend en werd hiervoor het Platinum-niveau van het Material Health-certificaat bereikt.


1 Lloyd’s Register heeft verzekerd dat de EcoBase-tapijtrug  100% recyclebaar is en dat de kalk 100% pre-consumer gerecycled materiaal is.

Afbeeldingengalerij