De vloer op met Marjolein Palings - Floor Designer

De vloer op met Marjolein Palings - Floor Designer

Wie is Marjolein? 

Ik ben Marjolein, 28 jaar, gediplomeerd interieurontwerper en Floor Designer bij Tarkett. Daarnaast heb ik een eigen interieur styling & design bedrijf. 

Hoe lang werk je al bij Tarkett en wat sprak je destijds aan om bij ons te komen werken?

Ik werk sinds 8 januari 2018 bij Tarkett. Via een klant van Tarkett, waar ik als freelancer voor werkte, ben ik terecht gekomen bij Tarkett. Het is mijn ambitie om een creatief beroep uit te oefenen, en bij Tarkett was hier de mogelijkheid voor als Floor Designer. Wat me dus aantrok aan Tarkett is dat ik hier mee kan werken aan de groei van het Floor Design-concept. Dit sluit perfect aan bij mijn ambities. 

 

 

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Structuur zit gelukkig niet in mijn werkdag, anders zou ik me heel snel gaan vervelen. De prioriteit ligt altijd op ontwerpen en dat vind ik ook het tofste aan mijn werk. Daarnaast ga ik samen met collega’s naar klanten om ontwerpen te presenteren, bezoek ik projecten die opgeleverd zijn en geef ik sinds kort inspiratiesessies in België en Luxemburg. Samen met mijn collega  Tamara Dijkshoorn (Adviseur Architecten en Designers) hebben we deze sessie ontwikkeld en zij geeft de sessies in Nederland. Als ik een dag vrij kan maken bezoek ik graag lezingen of beurzen om op de hoogte te blijven van trends en ontwikkelingen. 

Waar ben je het meest trots op in je carrière bij Tarkett tot nu toe?

Het meest trots ben ik op de samenwerking met mijn collega’s. Samen sparren om zo tot een goed ontwerp te komen vind ik een mooi proces waar ik echt trots op ben. 

Wat wilde je vroeger als kind worden?

Vroeger als kind wilde ik heel graag kleuterjuf worden. Wie me nu een beetje kent gelooft hier helemaal niets van, maar het is echt zo. Ik was wel voornamelijk bezig met hoe ik de poppenhoek, bouwhoek, watertafel, en dergelijke goed kon inrichten, dus misschien was dat al een teken voor wat later echt mijn passie bleek te zijn.

Wat is jouw definitie van succes?

Succes bereik je samen en niet alleen. Als er een project “gewonnen” is heb je dat samen gedaan! Persoonlijk word ik wel heel blij wanneer een project is uitgevoerd op basis van mijn ontwerp. Het komt wel eens voor dat door externe invloeden een ontwerp niet precies uitgevoerd kan worden zoals gepland, en daarom geeft het extra voldoening wanneer een project helemaal is uitgevoerd zoals ik het in mijn hoofd had. 

Duurzaamheid is belangrijk bij Tarkett. Op welke manier probeer jij duurzamer te leven?

Zelf probeer ik duurzamer te leven door mijn gezonde verstand te gebruiken en me bewust van aankopen te zijn. Laatst las ik de blog van Benjamin Van Rompaey waar hele goede tips in stonden. Het goede aan deze tips vond ik, dat deze voor iedereen toe te passen zijn. Ik ben zelf heel consequent in het scheiden van mijn afval en ik controleer iedere maand de bandenspanning van mijn auto.