Cementi Click Mineral Tiles, een echte innovatie in modulaire tegels op cementbasis
Cementi Click Mineral Tiles, een echte innovatie in modulaire tegels op cementbasis

Met Cementi Click introduceert Tarkett een compleet nieuwe categorie innovatieve vloertegels van echt cement. Het baanbrekende aan deze innovatie zit hem in de unieke mix van geweldig design, een eenvoudige installatie en voortreffelijke materiaaleigenschappen. Daarmee is Cementi Click het perfecte alternatief voor betonnen, keramische en cementvloeren. De collectie is een manifest vóór authenticiteit en goede vloeren, een manifest dat bestaat uit 3 eenvoudige regels:

Regel 1: eenvoud is mooi

Authentiek materiaal is essentieel voor een adembenemende architectonische ruimte. De Cementi Click-collectie is geïnspireerd door de schoonheid van mineralen en de tijdloze elegantie van cement, iets wat modernistische architecten zeer dierbaar is.

Beton heeft persoonlijkheid en Cementi Click ook; de designs uit de collectie halen hun inspiratie uit geometrische vormen en grafische patronen, voor een zeer eigentijdse look. Cementi Click is voor 95% gemaakt van klei, het hoofdbestanddeel van cement, en straalt daarmee ook de pure look en feel van dit ruwe moderne materiaal uit.

De overlappende kleurnuances en de ruige patronen geven de collectie het effect van natuursteen en beton. Het subtiele marmer en steen, de etherische decoraties en het natureleffect van kleitinten zorgen voor een pure en verfijnde architectonische sfeer, perfect voor designers en architecten die inspirerende ruimten willen ontwerpen met minerale texturen.

Regel 2: kliksystemen zorgen voor een eenvoudige installatie

Cementi Click is een nieuwe generatie vloermateriaal die ideaal is voor snelle renovatieprojecten. Dat komt door het kliksysteem en door het feit dat de ondervloer nauwelijks geprepareerd hoeft te worden. Het materiaal is geschikt voor elke ondergrond, ook ongelijke en keramische. Dat zorgt voor een snellere afronding van projecten en veel kortere uitvaltijden. Ook zijn er dankzij de zeer stevige en stabiele kernstructuur geen uitzetvoegen nodig bij grootschalige installaties, wat het leggen nog makkelijker maakt.

Regel 3: duurzame en functionele ruimten zijn aangenamer

Cementi Click is dankzij de akoestische eigenschappen ook een zeer functioneel vloersysteem. De tegels zorgen voor een vermindering van het contactgeluid met 19 dB en zijn met klasse 33 zeer bestendig tegen voetverkeer.

De onderlaag van schuim zorgt voor minder doorgifte van geluid aan aangrenzende ruimten of verdiepingen. Daarom is Cementi Click met name geschikt voor ruimten waar het geluidsniveau hoog kan zijn en waar het comfort en het welzijn van klanten essentieel is, zoals restaurants, hotels en retailruimten in het algemeen.

Voorgestelde collectie