AZ NIKOLAAS CAMPUS BEVEREN

AZ NIKOLAAS CAMPUS BEVEREN

2016 | Beveren, België

Afbeeldingengalerij

© FFF Design BVBA

2 jaar en 6 maanden nadat er met de eerste afbraakwerkzaamheden werd gestart, was de nieuwbouw AZ Nikolaas Campus Beveren klaar. Het werd officieel ingehuldigd op 17 maart 2016. In andere gebouwen van AZ Nikolaas ligt al veel langer pvc-vloer van Tarkett. Het ziekenhuis besloot om ook voor dit nieuwbouwproject Tarkett vloeren te leggen. Op het vlak van onderhouds- en schoonmaakgemak zijn er weinig producten die het iQ gamma kunnen evenaren.


Hoe komt dat? 
De meeste andere soepele vloerbekledingen moeten nog een speciale beschermingslaag krijgen. Die coating slijt echter snel door de zware belasting in een zorgomgeving. Zonder die coating worden vloeren snel kwetsbaar en absorberen ze vocht en vuil dat niet meer verdwijnt. Opnieuw polieren is dan nodig, maar eerst moeten de resten van de vorige coating worden weggehaald, en nadien moet de vloer uitdrogen, wat in een ziekenhuis qua timing haast onhaalbaar is.Het Tarkett iQ gamma is gegarandeerd levenslang polisvrij, wat een belangrijke besparing met zich meebrengt.


In Beveren ging Tarkett nog iets verder. Er werden ook noodpictogrammen gemaakt (via de Floorcraft service van Tarkett), zoals een nooduitgang en een brandblusapparaat, die de plaatsers overal in de vloer verwerkten.

voorgestelde collecties

Omschrijving

Het ziekenhuis heeft bewust gekozen voor Tarkett vloeren, die heel sterk scoren op onderhouds- en schoonmaakgemak.

Architect/ Ontwerper

De Vloed architects bvba

Aannemer

THV OBM Oxfloor Bourgeois

Gebouweigenaar

AZ Nikolaas

Segment

Categorieën