Tapijt en goede binnenluchtkwaliteit bij Tarkett

Astma en allergieën

We zijn allergisch aan slechte binnenluchtkwaliteit.

Hoe veel tijd brengt u binnenskamers door? Het zal u misschien verbazen dat we gemiddeld 90% van ons leven binnen* doorbrengen. Daarom is de kwaliteit van de lucht die we inademen een immens belangrijke factor voor onze gezondheid en ons welzijn. Wereldwijde trends laten echter zien dat er steeds meer mensen zijn die last hebben van allergieën en astma**. Wereldwijd lijden 14% van alle kinderen aan astma, wat meteen ook een belangrijke oorzaak is geworden van schoolverzuim***.

Tapijt en duurzaamheid

Een goede luchtkwaliteit kan daar wat aan doen. Het is zelfs bewezen dat een goede luchtkwaliteit invloed heeft op de productiviteit van werknemers in kantoren. Een goede luchtkwaliteit verbetert namelijk het vermogen om zich te concentreren en informatie te verwerken. Studies tonen een productiviteitsverhoging tot 5% aan wanneer de luchtkwaliteit verbetert****.
Bij Tarkett weten we dat ook de vloer die u kiest gekoppeld is aan de kwaliteit van de binnenlucht die u inademt. Deze verantwoordelijkheid nemen we heel serieus en al tientallen jaren zetten we ons in voor producten die de best mogelijke binnenluchtkwaliteit bieden.

Airmaster tapijttegels

We lopen voorop bij het ontwerpen van producten die een comfortabele, gezonde omgeving bevorderen. Onze DESSO AirMaster-tapijten vangen bijvoorbeeld de onzichtbare stofdeeltjes in de lucht op en voorkomen dat ze weer in de lucht komen totdat ze kunnen worden weggezogen. Allergy UK gaf ons ook hun keurmerk voor onze vinyl- en linoleumvloeren met uitzonderlijk lage emissieniveaus van vluchtige organische stoffen (VOS). Deze niveaus zijn immers zo laag dat ze niet te kwantificeren zijn.

Tapijt en duurzaamheid

Voor ons is ´goed genoeg´ nooit goed genoeg. We streven ernaar om voortdurend onze eigen toonaangevende hoge normen te overtreffen. We streven ook naar volledige transparantie met betrekking tot de selectie en onafhankelijke beoordeling van elk minuscuul stukje onderdeel van onze producten. Het betekent dat wanneer u voor een Tarkett-vloer kiest, u zich op wetenschap baseert en erop kunt vertrouwen dat u een kwaliteitsproduct kiest dat uw gezondheid voorop stelt.

Bewuste keuzes. Voor mens en planeet.
Tarkett Human-Conscious Design®

*Bron: US Environmental Protection Agency, 1989. Report to Congress on indoor air quality: Volume 2 EPA/400/1-89/001C. Washington, DC

**Bron: The rising trends in asthma and allergic disease. Clin Exp Allergy. 1998;28(Suppl 5):45-49. discussion 50-1, E. von Mutius

***Bron: Forum of International Respiratory Societies – FIRS

****Bron: William J. Fisk and Arthur H. Rosenfeld of the Lawrence Berkeley National Laboratory in Berkeley in California, US

Aanbevolen artikelen

Uiterst lage VOS

Lees meer over onze baanbrekende, ultra lage VOS-emissieniveaus
Meer informatie
 

Goedgekeurde producten

Meer informatie over enkele van onze goedgekeurde producten voor astma en allergieën:
Starfloor Click - ICONIK DESSO AirMaster - Acczent - iQ Optima - iQ Granit 

 

 

Download ons werkplekonderzoek

Meer duurzame verhalen

Klimaat en circulaire economie

We zijn toegewijd aan het creëren van een circulaire economie. De cirkel van afval sluiten, natuurlijke hulpbronnen behouden en de gevolgen van klimaatverandering verminderen.

Goede materialen

Meedogenloos wetenschappelijk testen van materialen en radicale transparantie voor uw gemoedsrust.

Binnenluchtkwaliteit

Toonaangevend in binnenluchtkwaliteit, zodat u gemakkelijk kunt ademen.