ARC18 Architectuur Award

ARC18 Architectuur Award

16 Augustus 2018

Het thema duurzaamheid staat de laatste jaren prominent op de agenda. Dit is niet anders binnen de architectuur, waar design en innovatie volop worden gecombineerd met duurzaamheid. Om deze ontwikkeling te stimuleren wordt er op 22 november de ARC18 Architectuur Award uitgereikt. 

Duurzaamheid als integraal onderdeel van het ontwerp

Tijdens ARC18 Awards kent ‘De Architect’, in samenwerking met Tarkett, de Architectuur Award ze prijs toe aan recent gerealiseerde projecten waarbij hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op een innovatieve wijze wordt gecombineerd met verrassende architectuur. 

Het doel van deze prijs is het promoten van duurzaamheid als integraal onderdeel van het ontwerp. Hierbij kijkt de jury onder meer naar projecten die innovatief zijn op het gebied van materialen, techniek en energie en projecten. Daarbij kijkt de jury ook of projecten nieuwe normen zetten voor commercieel vastgoed, publieke voorzieningen en woningbouw of die stedelijke en/of ecologische problemen oplossen.

Voorwaarden om mee te dingen

Indien u mee wilt dingen naar deze prijs dient u afgestudeerd te zijn aan een erkende architectuuropleiding. Daarbij dienen inzendingen betrekking te hebben op gebouwen gelegen in Nederland of Vlaanderen en opgeleverd te zijn tussen 1 augustus 2017 en 31 juli 2018. 
Gevraagd wordt om een korte toelichting in beeld mee te sturen, die vergezeld worden van documentatie over het project. Inzendingen dienen vóór 1 september 2018 ingezonden te zijn. De precieze voorwaarden kunt u vinden op de website van de ARC Awards.