Winkelvloeren kiezen? Zo ga je te werk

Winkelvloeren kiezen? Zo ga je te werk

Vloeren spelen – net zoals verlichting en decoratie – een belangrijke rol tijdens het winkelen. Klanten ‘ondergaan’ een belevenis waardoor ze zich welkom en op hun gemak voelen. Die ervaring draagt ertoe bij of ze al dan niet overgaan tot een aankoop. Hoe kun je daarop inspelen en wat zijn de aandachtspunten? We maken je wegwijs.

Een duidelijke boodschap ondersteunt je merkimago

Wanneer mensen een winkel binnenstappen, ervaren ze meteen een bepaalde sfeer. Dikwijls staan ze er niet bij stil, maar het heeft wel degelijk een impact op hun winkelervaring. Als eigenaar van een commerciële zaak kun je met een vloer een duidelijke boodschap aan je klanten geven en straal je een bepaald imago uit. Factoren zoals kleur, veiligheid en de uitstraling van de winkelvloer spelen een belangrijke rol.

De impact van vloerbekleding

In een commerciële context is de look van winkelvloeren cruciaal. Er zijn heel wat mogelijkheden om het gewenste effect te bereiken:

  • materialen, ontwerpen en designs,
  • afwerking,
  • kleuren.

Vooral kleuren zijn een belangrijk aandachtspunt. In combinatie met het licht geven ze je winkel een unieke uitstraling die je klanten meteen opvalt. Een doordacht kleurenpalet stimuleert de zintuigen en werkt een goede winkelervaring in de hand.

Winkelvloeren met een optimaal akoestisch comfort

Tijdens het winkelen, moet je het je klanten zo comfortabel mogelijk maken. Als er te veel lawaai is, stoort dat en zullen mensen snel andere oorden opzoeken. Dankzij vloeren met een optimaal akoestisch comfortvermijd je dat scenario. Het geluidsniveau – onder andere het lawaai van voetstappen – blijft binnen de perken en creëert rust.

De vereisten van vloeren voor commerciële ruimtes

Winkelvloeren moeten aan een aantal specifieke eisen voldoen. Dit zijn de voornaamste:

  • Duurzaamheid en weerstand: bestand tegen veel passage en slijtage.
  • Eenvoudig en goedkoop onderhoud: voor een goede hygiëne en een propere vloer.
  • Eenvoudige en snelle renovatie: bepaalde zones in de winkel (tijdelijk) aanpassen.
  • Slipweerstand: valpartijen vermijden.
  • Toegankelijkheid voor mindervaliden: kleurcontrasten helpen hierbij.

Op zoek naar inspiratie? Ontdek onze collectie winkelvloeren!

voorgestelde collecties