De vernieuwde collectie van Omnisports: Nu beter dan ooit!
De vernieuwde collectie van Omnisports: Nu beter dan ooit!

Omnisports biedt ideale innovatieve vloeren voor sporters van alle leeftijden en kinderen. Presteren en plezier maken is het enige waar zij zich zorgen om zouden moeten maken. Omnisports kondigt met trots de uitbreiding van zijn huidige serie aan met de toevoeging van de twee nieuwe collecties: Multi-Sports en Multi-Use om nog beter aangepaste en innovatieve vloeren te leveren. De nieuwe Dancefloor-collectie is een andere nieuwe ontwikkeling, ontworpen om een optimale prestatieoplossing te bieden voor klassiek ballet waarbij het risico op blessures wordt verminderd. Met deze nieuwe toevoegingen is Omnisports de ideale uitgebreide indoorsportcollectie voor uw sportlocatie, of het nu voor team- of individuele sporttraining is, klassiek ballet of extra sportvereisten zoals examens, verkiezingen, ballen enz. Omnisports-vloeren blijven voldoen aan de hoogste milieunormen, waardoor sporten kunnen worden beoefend in prestatieverhogende omgevingen, die bijdragen aan longbescherming dankzij extreem lage VOS-uitstoten en 100% ftalaat-vrije technologie. De meeste collecties zijn beschikbaar in 24 kleurenopties.

Een hogeprestatieoplossing voor multisporten

Kies het juiste product voor uw faciliteit, van training op scholen tot competitieniveau. Omnisports garandeert betere sportprestaties dankzij een goed energierendement en een adequaat en consistent niveau van balstuiteren voor handbal, basketbal, volleybal en andere sporten, alsook een betere grip voor controle bij het sliden. Dit vermindert algehele vemoeidheid gedurende de hele sporttraining. Omnisports biedt ook een veelzijdige vloeroplossing voor het faciliteren van non-sportevenementen terwijl tegelijkertijd ideale prestaties worden geleverd voor sporttraining.

Tarketts serie puntelastische sportvloeren is ontworpen om zich aan te passen aan de behoeften van alle sporters, van recreatief tot prestatievereisten op hoog niveau.

Aanbevolen vloeren voor verschillende behoeften

De nieuwe Omnisports Reference Multi-Use 6,1mm is de ideale vloer voor basketbal, volleybal en vele andere sporten, terwijl deze tegelijkertijd eenvoudig non-sportevenementen kan faciliteren.

 • Hoge schokabsorptie (niveau P1 hoger dan of gelijk aan 25%)
 • Uitzonderlijke weerstand tegen scheuren (minder dan of gelijk aan 0,1MM)
 • Superieure weerstand tegen zware rollende ladingen (karren…)
 • Beschikbaar met unieke 98% lijmvrije installatiemethode van GreenLay

De nieuwe Omnisports Active 7, 1 mm is de betaalbare multi-sportoplossing voor de training van team- en individuele sporten zoals volleybal, handbal, badminton, basketbal, futsal, tai chi en gymnastiek op scholen.

 • Goed schokabsorptieniveau (28%, gemiddeld gemeten waarde)
 • Gelijkmatig reactief oppervlak voor consistent balstuiteren.
 • Goed voetcomfort.
 • Bestand tegen vlekken en krassen: 0,70mm PU-versterkte slijtagelaag.
 • Beschikbaar met unieke 98% lijmvrije installatie van GreenLay.

Dancefloor 3, 45 mm is tevens een nieuwe optie die een optimale oplossing is voor dansstudio's bestemd voor professionele en recreatieve klassieke balletdansers.

 • Uitstekende grip
 • Verminderd risico op blessures
 • Verhoogde prestaties
 • Beschikbaar in 2 kleuren: grijs en zwart

Omnsiports geeft om binnenluchtkwaliteit

Omnisports-sportvloeren geven om binnenluchtkwaliteit. Ze dragen bij aan het creëren van gezondere ruimtes voor spelers. De vloeren dragen bij aan longbescherming met dank aan extreem lage VOS-uitstoten:

 •  Omnisports bevat geen ftalaten: In 2009 bracht Tarkett de eerste vinyl vloerserie met ftalaat-vrije technologie op de markt, ontworpen met duurzame weekmakers die ook worden gebruikt in de kinderspeelgoedindustrie.
 • Omnisports minimaliseert het risico op ademhalingsziekten met dank aan extreem lage VOS-uitstoten: Binnenluchtkwaliteit is essentieel voor de gezondheid van sporters, met name van kinderen, die worden blootgesteld aan een hoger risico van binnenluchtvervuiling vanwege onvolgroeide longen. Alle Tarkett-sportvloeren dragen bij aan betere luchtkwaliteit met minder dan 10μg/m3 TVOC-uitstoot (na 28 dagen) - 100 keer lager dan standaardniveaus.
 • Omnisports vermindert het vervuilende effect dankzij de 98% lijmvrije unieke installatiemethode: De GreenLay®-installatiemethode is uniek en gemakkelijk, en verbetert de luchtkwaliteit met minimaal gebruik van lijm.

Spelers aan de top houden met de juiste vloeren

Spelers beschermen is onze eerste prioriteit. Omnisports biedt verschillende niveaus schokabsorptie, schokdemping, frictie en speeleigenschappen aangepast aan verschillende leeftijden, gewichten en vaardigheidsniveaus van sportgebruikers.

 • Omnisports draagt bij aan het minimaliseren van het risico op blessures en valimpact.
 • Omnisports-oppervlakbehandeling (behalve Dancefloor) en gelijkmatig reliëfoppervlak dragen bij aan het beperken van brandwondenrisico's door frictie en bieden bescherming met antislipgrip op alle patronen en kleuren.
 • Schokabsorptieniveaus variëren afhankelijk van het gewicht van de spelers:

- Lightgewichtspelers: Beste optie: Omnisports Reference Multi-Use, Active, Excel & Pureplay
- Zwaargewichtspelers: Beste optie: Gecombineerde elastische (Lumaflex-serie) of gebiedselastische (houten) oppervlakken.

Eenvoudig onderhoud voor een sportvloer met een hoge duurzaamheid

Omnisports-vloeren zijn zeer bestendig, ontworpen om duurzame oppervlakken te bieden en onderhoudskosten te verminderen. De unieke productsamenstelling wordt gemaakt van stevige, zware en dichte gekalanderde platen die het oppervlak bestendig maken tegen indeuken en indrukken. De ontworpen TopClean XP-oppervlakbehandeling zorgt voor gemakkelijker en milieuvriendelijk onderhoud: verminderd gebruik van water en chemische stoffen.

 • Uitzonderlijke weerstand tegen indeuken en rollende lasten
 • Verminderde onderhoudskosten
 • Eenvoudig onderhoud
 • Bestand tegen vlekken en krassen

Een unieke gemakkelijke en duurzame installatiemethode, GreenLay

GreenLay is een duurzame losse installatiemethode – slechts 2% van het oppervlak wordt gelijmd - wat een voordelige en eenvoudige installatieoplossing biedt. Deze unieke methode wordt mogelijk gemaakt door:

 • De uitzonderlijke dimensionele stabiliteit van het product (0,10%)
 • De honingraatonderlaag, waarmee een zuigeffect wordt gecreëerd

De installatiemethode is EN 14904-conform en biedt een garantie van 10 jaar. Er is in 20 jaar tijd meer dan 2 miljoen m2 geïnstalleerd. GreenLay biedt ook eenvoudige toegang tot de ondervloer na de installatie zonder schade aan de ondervloer. De installatietijd wordt met 20% verminderd met Greenlay - vergeleken met een traditionele installatie - en biedt tot wel 10% weerstand tegen opstijgend vocht.

voorgestelde collecties