DESSO Orchard Tapijttegels

DESSO Orchard Tapijttegels

De collectie van DESSO® Orchard met het modeste, onregelmatige stipmotief, doet denken aan het visuele effect dat onstaat wanneer er een bos van boven wordt bekeken. Het subtiele, tweekleurige uiterlijk dat geïnspireerd werd op organische seizoenskleuren, geeft de collectie een eenvoudig maar verfijnd gevoel dat uitstekend past in tijdloze kantoorinrichtingen.

Kleurenpalet

De veelzijdige collectie is beschikbaar in 12 verschillende kleuren, waaronder acht neutrale kleuren, twee warmere accenten in groen en roodbruin, plus twee gedurfde accenten in roze roze en stormachtig blauw.

Oppervlakken

De unieke textuur van de tapijttegels is te danken aan de combinatie van gekleurde garens, waardoor de tegels perfect ontworpen lijken te zijn voor een toepassing op grote oppervlakken. Dit product kan ook gelegd worden in combinatie met verschillende kleurtonen, om zonering mogelijk te maken.

DESSO EcoBase® Tapijtrug

DESSO EcoBase is 100% recyclebaar binnen ons eigen productieproces en bevat een minimum van 75% gerecycled kalk uit de lokale waterindustrie.* De tapijtrug van de EcoBase ontving in 2015 het Cradle to Cradle® certificaat van het niveau goud en bereikte het platinumniveau voor Materiaalgezondheid.

* Lloyd's Register beoordeelde dat de achterkantbedekking van EcoBase 100% recyclebaar is en dat het kalk beschouwd kan worden als 100% pre-consumer gerecycled materiaal.

Optionele tapijtrug DESSO SoundMaster® Lite

Minder geluid betekent personeel dat productiever is. Stillere omgevingen voorkomen dat er gezondheidsproblemen ontstaan*, verlagen het stressniveau en verbeteren de concentratie. Daarom is een goede geluidsabsoptie en -isolatie zo belangrijk. DESSO SoundMaster Lite verbetert de geluidsabsorpieprestaties tot wel +0,15 (αw)**, wat overeenkomt met een verbetering van 100% vergeleken met standaard tapijtontwerpen (αw-waarde tussen 0,15 en 0,20)***. De vilten achtergrondbedekking is gemaakt van 100% polyester (waarvan 80% gerecycled) en is speciaal gekozen voor de geavanceerde eigenschappen met betrekking tot geluidsisolatie en -absorptie.

*Environmental Noise and Health in het VK, Health Protection Agency, blz. 57-58, Geluid in cijfers, Europees agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk, blz. 70-73.
** Tests uitgevoerd bij het SWA (Schall- und Wamemessstelle Aachen GmbH) – Institut für schalltechnische und wärmetechnische Prüfungen - Beratung - Planung. 
*** Ter vergelijking: andere vloeroplossingen (geen tapijt) beschikken in het algemeen over een waarde van tussen de 0,05 en 0,10 αw.


 

Afbeeldingengalerij

Voorgestelde collectie