Homogeen vinyl

Homogeen vinyl

Compacte homogene vinyl vloeren bestaan uit een enkele laag vinyl en worden op de ondervloer gelijmd en gelast. Compacte homogene vinyl vloeren zijn degelijke en zeer duurzame oplossingen voor gebieden met veel tot zeer veel verkeer en worden met name aanbevolen voor toepassingen in de gezondheidszorg en opleidingsinstellingen vanwege hun slijtvastheid en gemakkelijke reinigingseigenschappen. Homogene vinyl vloeren van Tarkett zijn de enige vinyl vloeren op de markt die droog kunnen worden opgewreven. Hierdoor worden protocollen voor zware reiniging vermeden en worden de onderhoudskosten gedurende de levensduur van de vloer met 30% verlaagd. Er zijn ook akoestische, statisch geleidende, statisch dissipatieve en anti-slipversies verkrijgbaar.

Ontdek onze collecties in homogeen vinyl

Wat is homogeen vinyl?

Een homogene vinylvloer is door de compacte, enkellaagse samenstelling zeer resistent tegen krassen en slijtage. Die praktische eigenschappen maken homogeen vinyl een populaire keuze voor gebruik in de zorg en het onderwijs. Denk aan ziekenhuizen, instellingen voor ouderenzorg, schoolgebouwen of andere situaties waar zwaar en frequent verkeer voorkomt.

Prestaties van homogeen vinyl

De belangrijkste prestatiekenmerken van homogeen vinyl zijn de kras- en vlekbestendigheid. Onze homogene vloeroplossingen zijn hierdoor zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Mocht er onverhoopt een beschadiging ontstaan, dan is die in veel gevallen makkelijk te repareren. Ook kunt u kiezen voor aanvullende opties, zoals akoestische, statisch geleidende, statisch dissipatieve en antislipversies.


Homogeen vinyl is makkelijk schoon te houden en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Ons homogene vinyl is daarnaast het enige product op de markt dat u droog kunt opwrijven. Uw vloer in de was zetten is dus niet nodig en bovendien zijn protocollen voor zware reiniging voortaan overbodig. Dat resulteert in circa 30% lagere onderhoudskosten gedurende de levensduur van een vloer.
 

Modern design

Ook aan het design is gedacht bij de ontwikkeling van onze collecties in homogeen vinyl. Zo kunt u kiezen voor een duurzaam, praktisch en stijlvol product dat perfect past in het interieur van uw gebouw. Per ruimte en wensen van de gebruiker bepaalt u eenvoudig welke sfeer de vloer moet oproepen. Hieronder ziet u een aantal van onze meest populaire vloeren uit homogeen vinyl.

iQ Eminent

Fysiek en mentaal welzijn bevorderen in publieke en private ruimtes? Onze iQ Eminent collectie speelt hierop in met een biofiel design. Kenmerkend is het strakke ontwerp met een realistische natuurstenen uitstraling. Deze collectie biedt een verfijnd kleurenpalet voor een rijke touch in elke ruimte.

iQ Granit

iQ Granit homogeen vinyl bevat nieuwe patronen en kleuren. Mooi om te combineren, maar ook mooi op zichzelf. Deze collectie biedt zowel extreme duurzaamheid als superieure vlekbestendigheid en slijtvastheid voor alle gebieden met zwaar verkeer. iQ Granit is dan ook ontworpen voor toepassing in de zorg- en onderwijssector.

Homogeen vinyl als duurzame keuze

Als bedrijf dat veel waarde hecht aan de Cradle-to-Cradle®-filosofie, staat duurzaam ondernemen hoog op onze agenda. In de loop van de jaren zijn onze Tarkett pvc-vloeren wat betreft duurzaamheid dan ook heel geavanceerd geworden. Zo worden onze vloeren uit homogeen vinyl sinds 2011 geproduceerd zonder ftalaten. Daarnaast is het grootste deel van deze vloeren ReStart ready en dus te recycleren. Onze homogene vloeroplossingen zijn bovendien:

 

Praktisch, mooi én duurzaam voor een optimale gebruikerservaring

Onze iQ collecties zijn volledig afgestemd op de behoeftes van gebruikers. iQ – Intelligent Quality – staat voor een vloerproduct dat inspeelt op de eisen en wensen van de gebruiker, zonder toegevingen te doen qua design of duurzaamheid. Dat alles boven op de hoogwaardige kwaliteit en prestaties die u van Tarkett mag verwachten.


Oppervlakterestauratie met dry-buffing methode
iQ homogeen vinyl kan tegen een stootje. Mocht er een beschadiging op de vloer komen, dan is die in veel gevallen te herstellen met de unieke oppervlakterestauratie dry-buffing. Met deze techniek wordt zowel het oorspronkelijke uiterlijk als de functionaliteit van het oppervlak hersteld.


Exclusieve iQ PUR oppervlaktebehandeling
De iQ PUR oppervlaktebehandeling is er een van de volgende generatie. Hiermee hebben we de normen bijgesteld op het gebied van slijtvastheid. De behandeling biedt de beste bescherming in haar klasse, tegen zowel vlekken als chemicaliën
 

Homogeen vinyl referenties

Coverfoto Sint-Lievenspoort
Sint-Lievenspoort Gent

Het 140-jaar oude Sint-Lievenspoortklooster van de Zusters van Liefde werd binnen Scholen van Morgen getransformeerd tot een licht en functioneel schoolgebouw.

AZ St-Maarten
AZ St-Maarten

Het nieuwe AZ Sint-Maarten in Mechelen opende haar deuren op 15 oktober 2018. Benieuwd naar de vloeren die Tarkett installeerde?

Op zoek naar meer informatie?