Kies uw landKies uw land
België voor Professionals

LIFE CYCLE COST (LCC) ANALYSE

 
 
Als marktleider in vloeronderhoud en experts in het vinden van innovatieve grondstoffen en milieuvriendelijke materialen die het beste onderhoud garanderen, kunnen we u ook de beste Life Cycle Cost voorleggen.
In 1975 vond Tarkett het PUR concept (oppervlakte afwerking) uit, wat een mijlpaal betekende in de vloerindustrie.  Onze innovatie is doorheen de jaren door vele fabrikanten getracht om te kopiëren. 
Levensduurkosten
De werkelijke kosten van een vloer omvatten de aankoop, het leggen, reinigen en onderhouden van het product over de gehele levensduur. Het softwareprogramma Life Cycle Cost Software (LCC) is door Tarkett ontwikkeld voor de berekening van de werkelijke kosten van een vloer over de gehele levensduur, gebaseerd op al deze parameters.
 
Het '8/92'-concept
 Het LCC-programma heeft aangetoond dat reiniging en onderhoud over een periode van 20 jaar gemiddeld 92% van de totale kosten van een vloer uitmaken. Het aandeel van aankoop en leggen is slechts 8%. Een goede reden om voor Tarkett te kiezen!
 

Besparingen tot 30%
Als u voor Tarkett-vloerbedekkingen kiest, die gemaakt zijn van hoogwaardige grondstoffen met uitstekende PUR-versterking, heeft de LCC aangetoond dat u op reiniging en onderhoud tot 30% kunt besparen.

 
Besparen met slimme oplossingen
Tarkett heeft diverse slimme oplossingen ontwikkeld, die niet alleen zorgen voor een kostenbesparing over de hele levensduur van een product, maar ook tijdens het leggen. Los leggen is bijvoorbeeld een oplossing die het leggen, renoveren en verwijderen van een vloer heel eenvoudig maakt.
 
Zeer duurzame vloeren
De extreme duurzaamheid van onze producten, waarvoor uitsluitend hoogwaardige materialen worden gebruikt, overtreft alle richtlijnen en normen en garandeert u dat u waar voor uw geld krijgt.
 

Levenscyclusanalyse en ecologische duurzaamheid
Al onze activiteiten zijn gebaseerd op een levenscyclusperspectief, voor behoud van onze leefomgeving. En we zijn van plan zo door te gaan – dat zien we als een noodzaak en een verantwoordelijkheid.

De basis voor alle activiteiten die met het milieu te maken hebben is een levenscyclusperspectief. We streven er altijd naar de invloed die onze producten tijdens hun gehele levensduur op het milieu hebben te minimaliseren. Hierbij moet met verschillende aspecten rekening worden gehouden: grondstoffen, product, constructie en productie, transport, leggen, reinigen en onderhouden en, tot slot, recycling en afvalverwerking. Al onze ontwikkelinspanningen en verbeteracties zijn op al deze aspecten gebaseerd.
 

Tarkett zet zich in voor een uitgebreid LCA-programma naar ISO-richtlijnen dat het volgende tot doel heeft:

  • Toepassen van een eco-ontwerpinstrument voor het streven naar een compleet milieuvriendelijk product
  • Informeren van klanten over de invloed die Tarketts producten en processen op het milieu hebben door middel van een regelmatig geactualiseerd document (de EPD), waarmee we onze inzet voor voortdurende en substantiële verbetering laten zien
  • Ondersteunen van mensen die een duurzame benadering van bouwen nastreven (zoals LEED GBC in de VS, HQE in Frankrijk en BRE in het Verenigd Koninkrijk) bij het kiezen van de juiste producten

De hoofdcritera die bij de LCA berekening in rekening worden genomen:

  • Klimaatverandering door uitstoot van CO2 gassen
  • Atmosferische verzuring
  • Lucht- en watervervuiling
  • Verbruik van energiebronnen
  • Binnenluchtklimaat (VOS-uitstoot)
  • Afval - REUSE, recycling