Kies uw landKies uw land
België voor Professionals

Duurzaamheid

Tarkett heeft een leidende positie op het gebied van milieuvriendelijke productieprocessen en is al decennia lang bezig met het ontwikkelen van duurzame producten.
Iedere persoon, elk project en elke omgeving is anders en vraagt om een oplossing op maat – in termen van budget, prestaties en duurzaamheid. Dit is alleen mogelijk met een brede selectie vloeren die ons in staat stelt klanten te adviseren over vloeren die voor hun specifieke project het meest geschikt zijn, zonder tegenstrijdige belangen. Deze werkwijze noemen wij « Gebalanceerde keuze ».

Betere materialen
Tarkett gebruikt zo veel mogelijk hernieuwbare en natuurlijke materialen en blijft de drempelniveaus in haar producten continu verbeteren.

Bronnenbeheer
Tarkett controleert haar activiteiten elk kwartaal op vijf sleutelindicatoren: water, energie, afval, recycling en uitstoot. De resultaten worden gepubliceerd en stellen ons in staat onze vooruitgang in het verminderen van het gebruik van natuurlijke bronnen te controleren.

Mensvriendelijke ruimtes
Tarketts vloeroplossingen creëren veilige, gezonde omgevingen waar mensen kunnen werken, leren, spelen, genezen en recreëren. Al onze vloeren worden systematisch geanalyseerd op hun bijdrage aan de binnenluchtkwaliteit. Bovendien dragen de oppervlaktebehandelingen van Tarkett hun steentje bij aan het behoud van natuurlijke bronnen, door de behoefte aan water, reinigingsmiddelen en energie te verlagen.  

RE-USE en recyclen
Tarkett gebruikt veel gerecycled materiaal aan het begin van het leven van een product en recyclet aan het einde ervan nog zo veel mogelijk van het product.Tarkett heeft de grootste recyclingactiviteit in de branche en heeft in 2010 meer dan 103.000 ton vloermateriaal gered van de stort door dit materiaal te recyclen.

 Lees meer over duurzame ontwikkeling binnen de Tarkett-groep